Resultat 2009/2010

Arkiv

100331 P95 - tvåa i serien
Arvika IBF slutade 2:a i serien efter 11 vinster, 2 oavgjorda och 3 förlorade matcher.

Bäste poänggörare i Arvika blev Martin Johansson med 38 poäng, 20 mål och 18 assist.

1 - 8   (1-1, 0-2, 0-5)
Mål: Pontus Westberg 2+2, Linus Sandberg 2, Mattias Einer 1, Marcus Elmersson 1, André Jakobsson 1 och Fredrik Skogsberg  1
Ass:
Martin Österberg 2, Martin Johansson 1, Fredric Axelsson 1 och Martin Richardsson 1

8 - 3
Mål: Linus Sandberg 5, Pontus Westberg 1+2, Jimmy Olsson 1+1, Tobias Lynne 1 och Martin Österberg 1
Ass:
Martin Johansson 2 och Markus Elmersson 1

2010-02-28 Seriematch
Lekvattnets BK - Arvika IBF
   4 - 10   (2-3, 1-4, 1-3)
Mål: Martin Johansson 3, Fredrik Sjöberg 2+1, Pontus Westberg 2+1, Linus Sandberg 1+1, Tobias Lynne 1 och Mattias Einer 1
Ass:
Jimmy Olsson 3, Sebastian Forslund 1, Robin Larsson 1 och Fredrik Skogsberg 1

2010-02-14 Seriematch
BKI Sunnanå 2 - Arvika IBF   3 - 9
   (0-1, 0-5, 3-3)

Mål: Martin Österberg 2, Robin Larsson 2, Markus Elmersson 1+1, Pontus Westberg 1+1, Martin Johansson 1+1, Tobias Lynne och Linus Sandberg 1

Fredric Axelsson 1 och Mattias Einer 1

Det var en nervös och pirrig match som vi hade ett litet spelövertag i men hade svårt att göra mål. Skattkärrs målvakt var mycket bra och fick också pris som matchens lirare. Matchens lirare i Arvika blev Fredrik Sjöberg.

I tredje perioden så låg vi under med 2-1 men stämningen på bänken var bra och positiv och pojkarna gav aldrig upp utan fortsatte att kämpa och nöta på Skattkärr och det gav ju så småningom resultat.

Bra insats idag grabbar, nu är vi i final

2010-01-30 Seriematch
Arvika IBF - Nilsby IK   6 - 2
   (3-2, 1-0, 2-0)

Mål: Martin Johansson 1+2, Linus Sandberg 1+1, Tobias Lynne 1, Pontus Westberg 1, Tobias Ingman 1 och Martin Österberg 1
Ass:
Robin Larsson 1 och Fredrik Skogsberg 1

Matchen började darrigt och Nilsby gjorde två snabba mål. Det var luriga skott och tveksamma insatser av våra backar och målvakt som gjorde att skotten blev mål. Men samtliga spelade snabbt upp sig. Stundtals så var det ett bra passningsspel över hela banan som är så viktigt i lagsporter men våra frislag var återigen väldigt dåliga något som även någon på läktaren kommenterade.

Samtliga spelare på samtliga positioner spelade bättre än på mycket länge. Stort beröm grabbar.

Beröm även till Emil Sjöberg som genom sin medverkan i föregående match mot Nordmarken inspirerade och gav nya idéer.

Ass:

Arvika började på två femmor och spelade bra.
Ett frislag från Marcus Elmersson till Martin Johansson som stod helt fri smällde in 1-0. Martin gjorde senare även 2-0. Martin Österberg gick igenom försvaret och gjorde 3-0 vilket blev periodresultatet.

I mitten av första perioden gick Arvika upp på fem backar och tre centrar vilket rörde till det för spelarna. Det blev tre mål i baken under perioden.

Till matchens lirare utsågs Martin Johansson i Arvika.

IBF Borlänge - Arvika IBF   2-6  (0-3, 2-3)
Mål: Mattias Einer 3, Fredric Axelsson 1+1, Linus Sandberg 1 och Markus Elmersson 1
Ass: André Jakobsson 1, Pontus Westberg 1 och Martin Österberg 1

En inte alltför välspelad match men där killarna gör det de ska.

Martin Adolfsson, som är inlånad målvakt från P96, gör en kanonmatch.

Till matchens lirare utsågs Mattias Einer i Arvika.

IFK Kumla IBK - Arvika IBF   2 - 9  (1-1, 1-8)
Mål: André Jakobsson 2+1, Linus Sandberg 2, Fredric Axelsson 1+2, Mattias Einer 1+1, Sebastian Forslund 1, Carl Johansson 1 och Martin Johansson 1
Ass:
Pontus Westberg 2 och Martin Österberg 1

Först efter drygt åtta minuter kom första målet för Arvika genom Linus Sandberg. Kumla kvitterade efter knappt 10 minuter när Arvika spelade boxplay.

Efter fem sekunder i andra gör André Jakobsson 1-2 och efter 46 sekunder gör Mattias Einer 1-3. 1.05 gör Fredric Axelsson 1-4.
Kumla reducerar strax därefter till 2-4. André gör sitt andra mål för dagen framspelad av Pontus Westberg. Sebastian Forslund utökar ledningen till 2-6, assisterad av Fredrik Skogsberg efter 9.53. Linus Sandberg gör 2-7 framspelad av Fredric Axelsson. Carl Johansson gjorde ett snyggt mål, 2-8, assist Pontus Westberg. Martin Johansson gjorde 2-9, assist André Jakobsson.

Arvika hade övertaget hela matchen och en rejäl urladdning kom i andra perioden.

Till matchens lirare utsågs André Jakobsson i Arvika.

WSK Lindesberg - Arvika IBF    2 - 8  (2-5, 0-3)
Mål: Linus Sandberg 2+2, Martin Johansson 2, Fredric Axelsson 1+1, Martin Österberg 1, Robin Larsson 1 och André Jakobsson 1
Ass:
Markus Elmersson 1 och Carl Johansson 1

Martin Johansson gjorde 1-0 efter ett par minuter in i första perioden framspelad av Linus Sandberg. Lindesberg kvitterade till 1-1 efter en backmiss framför mål. Martin Johansson gör 1-2, assist Markus Elmersson. Martin Österberg utökade ledningen till 1-3 efter drygt 10 minuter. Martin Johansson bröt ett anfall och spelar Linus Sandberg som passar fram Fredric Axelsson, 2-4. Mycket snyggt mål. Robin Larsson gjorde 2-5, assist Carl Johansson.

Ett bra anfall i början av andra perioden där Arvika spelade runt bollen. Fredric Axelsson spelade in till Linus Sandberg som gjorde 2-6. Linus Sandberg dribblar snyggt igenom hela försvaret och gör enkelt 2-7. André Jakobsson gjorde 2-8 efter drygt 13 minuter in i andra perioden.

Till matchens lirare utsågs Pontus Westberg i Arvika.

FINAL
Arvika IBF - IBF Borlänge   3 - 2  (0-1, 1-0, 2-1)
Mål: Pontus Westberg 1+1, Fredric Axelsson 1 och Martin Johansson 1
Ass:

En jämn match med mycket nerver åt båda håll.
Borlänge tog ledningen i första perioden, 0-1.

I andra perioden spelade Pontus Westberg fram Fredric Axelsson som kvitterade till 1-1 efter bara 7 sekunder.

Resultatet blev 1-1 efter full tid och matchen avgjordes på straffar där Borlänge började lägga straffarna.

2-1 Pontus Westberg MÅL

Arvika vann finalen över IBF Borlänge med 3-2.

Till matchens lirare utsågs Caj Lokkin i Arvika.

2009-12-19 Seriematch
Arvika IBF - Åmåls IBK  6 - 2
(1-0, 2-1, 3-1)

Mål: Pontus Westberg 2, Linus Sandberg 1, Martin Johansson 1, Marcus Elmersson 1 och Mattias Einer 1
Ass:
Fredric Axelsson 2 och Martin Österberg 1

Inför matchen så hade vi bestämt oss för att testa två nya centrar och att låna in en 96:a för att för första gången för säsongen kunna spela med tre hela femmor.

Vi börjar matchen bra och förde den men det dröjde till 9.11 in i matchen då Pontus Westberg satte första målet framspelad av Fredrik Axelsson.

Andra perioden blev som första. Vi förde spelet men hade svårt att få skärpa i de avgörande momenten men det är ju svårt också med många spelare på ovana positioner.

I tredje fick Martin Adolfsson stå från start och han gjorde det bra. Det var lite problem med att spela på tre femmor därför att våra spelare blev kalla på bänken innan de fick komma in igen i och med att det var väldigt långa byten och ofta så hade vi spelare ifrån två femmor inne samtidigt. Ledningen med 3-1 kändes lite bräcklig i det läget så vi ställde över en hel femma ett tag och spelet fungerade mycket bättre då. Vi gjorde tre mål under denna period och så gick vi upp på tre femmor igen resten utav matchen.

Extra beröm till Sigge idag då han för första gången fick spela en hel match som center. Han visar att han har kondition till detta och med bra rörelse och speluppfattning visar han att han kan bli en bra center också.

2009-12-18 DM Kvartsfinal
Munkfors IBF - Arvika IBF   1-14
(0-3, 0-4, 1-7)

Mål: Martin Österberg 3+1, Martin Johansson 3+1, Linus Sandberg 2+1, Tobias Lynne 2, Marcus Elmersson 1+1, Robin Larsson 1, André Jakobsson 1 och Fredrik Skogsberg 1
Ass:
Pontus Westberg 4 och Mattias Einer 1

Matchen började i full fart för Arvikas del och Munkfors blev nog lite konfunderade. Vi förde matchen och hade många avslut på mål men kunde inte få in bollen i mål och man började att fundera lite grand.

Munkfors målvakt storspelade och Arvika satte stor press på honom men efter 5.34 fick han ge sig när Martin Johansson satte 1-0 utan assist men målis fortsatte att spela mycket bra hela matchen och var Munkfors bästa spelare.

Andra perioden var lite jämnare men vi fortsatte att föra spelet och skapade lika mycket som i första perioden. De anfall som Munkfors byggde upp bromsade vi upp de flesta i mittzonen där vi var både två mot en och ibland även tre mot en. Det var en bra laginsats försvarsmässigt där vi höll laget mycket kort och inte lämnade några luckor mellan anfall och försvar men det måste tilläggas att den korta spelplanen bidrog lite också.

Vi hade skapligt ordnat uppspel och passningsspel men inför tredje perioden så ville vi att pojkarna skulle hitta sina positioner i anfallszon innan de tog avslut på mål. De lyckades bättre med detta än tidigare under matchen och det resulterade i hela 7 mål.
Efter 13.10 så fick vi en utvisad och Munkfors satte press mot oss. Det resulterade i ett skott som gick in i mål under benen på Caj som var lite kall. Jag är övertygad att om det vore en hetare match så hade han tagit det skottet.

En del spelare kom inte upp i sin rätta kapacitet idag men gjorde sitt jobb ändå. Det kan ju vara svårt att tända till i en match som var utan svängningar och lite snäll.

Extra beröm skall Tobias Lynne ha som stod över första perioden men som kom in i andra och tredje och visade att han var riktigt spelsugen. Det resulterade även i två mål ifrån hans klubba.

2009-12-06 Seriematch
Arvika IBF - Lekvattnets BK  8 - 1
(3-0, 2-1, 3-0)

Mål: Martin Johansson 2+3, Linus Sandberg 2+1, Fredrik Sjöberg 2, Pontus Westberg 1 och Sebastian Forslund 1
Ass:
Robin Bräck 1

Målet idag var mer fokus på positioner och försvarsspel och det fungerade rätt så bra tycker jag. Passningsspelet var ytterligare ett snäpp bättre än tidigare. Beröm till alla.
Extra beröm till Linus Sandberg som har spelat bra hela hösten.

Vi hade med två 96:or idag och de gjorde det bra. Den ena var Fredrik Sjöberg som spelade forward och han smälte in i vårt spel mycket bra. Speciellt noterbart var hur bra Fredrik Sjöberg, Linus Sandberg och Martin Johansson hittade varandra i passningsspelet. Den andra var Robin Bräck som spelade back, med hjälp av stor koncentration och kyla så råkade han inte in i några trassliga situationer utan spelade stabilt och säkert.

I tredje perioden så testade vi två nya centrar i form av Pontus och Sebastian och de gjorde det bra.

En bra match mot bra motstånd.

Arvika tog ledningen med 0-3 välförtjänt redan i första perioden.

I andra fortsatte vi spela som i första och det såg ganska bra ut men vi fick inga mål på våra chanser.

I tredje så blev var vi lite bekväma och kände oss nog trygga. Många spelare började att transportera bollen själv över planen istället för att spela den och då kom medspelarna ganska fort ur position och det straffade sig i form av uteblivna mål.

Det var en match som vi borde ha vunnit men vi blev sänkta utav en spelare i Grums som heter Samuel Strömberg, mycket duktig forward, idag gjorde han 3 mål och 1 assist.

Stort beröm i Arvika skall Martin Johansson ha. Han har alltid en mycket hög lägstanivå och idag så var han strålande i sitt passningsspel.

2009-11-22 Seriematch
Arvika IBF - BKI Sunnanå 2   4 - 7
(1-3, 2-4, 1-0)

Mål: Mattias Einer 2, Martin Johansson 1 och Fredrik Skogsberg 1
Ass:
Robin Larsson 1

De tre första bytena gjorde vi som vi ville på Sunnanås planhalva och tog ledningen med 1-0 genom Mattias Einer redan efter 2.09.
Sedan kom ett par utvisningar för båda lagen och det blev lite virrigt i vårat lag och där tog Sunnanå över matchen helt och hållet.

Det gick lite fortare idag än vad vi är vana vid och Sunnanå som var hälften 95:or och hälften 94:or spelade mycket bra, vi blev stressade, otåliga och slog många felpass.

Våra centrar som vanligtvis stoppar upp motståndarnas anfall blev förbispelade idag. Sunnanå använde hela planen i sin speluppbyggnad och de passade sig fram via sick-sack spel, väggspel och sprang i luckor. Våra backar klarade inte att under matchen rätta till detta genom att förändra sina positioner.

Vårat anfallsspel blev också lidande utav det höga tempot och vi transporterade för mycket boll istället för att passa , därför blev många spelare mycket trötta idag. Men många målchanser hade vi men det var mycket missar och stolpe ut vilket i sig är ett tecken på att vi var stressade av det snabba spelet.

Sunnanå hade många skickliga och skolade spelare i sitt lag och det var bra för oss att få möta dem.

2009-11-14 Seriematch
Nilsby IK - Arvika IBF   3 - 11
(1-3, 2-3, 0-5)

Mål: Martin Johansson 3+1, Carl Johansson 2+1, Markus Elmersson 2+1, Martin Österberg 2+1, André Jakobsson 1 och  Linus Sandberg 1
Ass:
Tobias Lynne 1, Fredric Axelsson 1, Martin Richardsson 1, Pontus Westberg 1 och Fredrik Skogsberg 1

Återigen ett tidigt ledningsmål 3.59 in i matchen, den här gången utav Martin Johansson. Det var en match som stämde rätt så bra spelmässigt för oss och det var många bra kombinationer varav några som det blev mål på.

Andra perioden var lite hårdare än första och lite mer tillknäppt.
Vi ändrade lite i uppspelet inför tredje perioden och det öppnade upp i mittzonen som ibland var öppen gata..

Roligt att se att det vi tränat på fungerade under matchen. Bra grabbar.

2009-11-08 Seriematch
Arvika IBF - Nordmarkens IBF   5 - 2   (2-0, 2-0, 1-2)
Mål: Fredric Axelsson 1, Pontus Westberg 1, Mattias Einer 1, André Jakobsson 1 och Martin Johansson 1
Ass:
Martin Richardsson 1 och Linus Sandberg 1

En derbymatch som vi trodde skulle bli hård och tät som det alltid brukar bli mot Nordmarken. Vi pratade före matchen om att vi måste ge lite extra idag och framför allt jobba hårt i försvarsspelet omedelbart när vi förlorat boll och därigenom hjälpa våra backar bättre än tidigare matcher.

Matchen blev hård redan ifrån början men vi var starka och tog ledningen redan efter 3.01. Matchen kändes redan då avgjord för vi kontrollerade spelet.

I pausen efter första perioden så pratade vi om att vi skulle fortsätta att spela fysiskt men att ta det lite försiktigare vid sargkanterna. Spelarna gjorde det mycket bra och lyckades med detta i andra perioden.

Spelet fortsatte så även i tredje och vi vann komfortabelt.

Beröm till alla spelare idag speciellt till Caj i målet som gjorde en riktigt bra match.

Vad som var under all kritik det var att vi i tredje perioden fick hela 13 utvisningsminuter medan Nordmarken fick bara två. Det måste vi prata om på nästa träning så att vi blir bättre på att hantera heta situationer.

Våra uppspelsvarianter som vi kallar A1 och A2 fungerade inte idag heller, det var tredje matchen i rad nu.

Idag vinner vi tack vare några stycken fysiskt starka spelare som banar väg för resten av laget. Detta fungerar bara tills vi möter ett lag med fler fysiska spelare än vad vi har t.ex. när vi mötte Älvsjö uppe i Mora. För att vinna matcher mot sådana lag så måste vi lära oss att använda de här spelvarianterna och att använda oss av fjolårets varianter när det låser sig.

2009-10-27 DM - första omgången
BK Vålberg - Arvika IBF   3 - 10   (1-5, 1-2, 1-3)
Mål: Martin Johansson 2+2, Pontus Westberg 2+1, Fredric Axelsson 2+1, Linus Sandberg 2+1, Carl Johansson 1+1 och André Jakobsson 1
Ass:
Tobias Lynne 1 och Mattias Einer 1

Det märktes redan i första matchminuten att det här skulle bli en krånglig och stökig match. Planen var liten och vi hade svårt att spela vårat spel. Det var istället teknik och styrka som kom att bli till pojkarnas fördel och de vann första perioden med 5-1.

Andra perioden blev lika krånglig som första. Pojkarna försökte att rulla boll men det var mycket trångt på den lilla planen. Mycket slag på klubbor var irriterande och pojkarna hade hellre sett att domarna blåst för frislag istället för att lämna fördel på bollen.

Tredje perioden blev en enda röra utav utvisningar för hårt spel åt båda lagen och det var bara att försöka spela av den för matchen var avgjord sedan länge.

Pojkarna tyckte inte att det var roligt med innebandy idag och vi var glada att få åka hem till Arvika utan några skador.

2009-10-25 Seriepremiär
Sunne IBK - Arvika IBF   2 - 6   (1-2, 1-0, 0-4)
Mål: Pontus Westberg 2+2, Martin Johansson 1+1, André Jakobsson 1, Tobias Lynne 1 och Mattias Einer 1
Ass:
Carl Johansson 1 och Linus Sandberg 1

En mycket knuten match där Sunne punktmarkerade våra centrar redan ifrån början. Vi hittade inte våra nya intränade uppspel som vi tränat på i år utan vi fick ta fram fjolårets varianter som fungerade något bättre.

Sunne gjorde en mycket taktiskt bra match tills Martin Johansson gjorde 2-3 10.14 in i tredje perioden. Han blev sedan utvisad 12.25 för hårt spel och vi fick boxplay. En av spelarna fungerade inte i boxplay och vi satte in Pontus i stället och innan utvisningen var över så hade han gjort två målpass och spiken i kistan var satt. Han fick sedan fortsätta att vara inne och tackade för förtroendet genom att göra 2-6 när 1 sekund återstod utav matchen.