Arvika IBF - Nordmarkens IBF   1-2   (1-1, 0-1)
Mål:
Johan Rhöse 1
Assist: Linus Sandberg 1

En match med mycket högt tempo rakt igenom. Linus Sandberg passade in till Johan Rhöse som kunde peta in bollen till 0-1. Nordmarken reducerade till 1-1 när det var en halvminut kvar av första perioden.

Nordmarkens 1-2 mål var ett kanonskott som Tobias Ingman var chanslös på. Tobias i målet gjorde annars ett flertal fina räddningar. Arvika hade många chanser i båda perioderna men lyckades inte få in bollen i mål.

Alla killarna ska ha beröm för sin kämpaglöd i matchen och många fina passningar.

Även om det inte är någon tabell för pojkar P10 så har vi haft koll på resultaten. Fyra lag hade samma poäng men Arvika hade bäst målskillnad tätt följt av Grums som hade 3 mål sämre i målskillnad. En match återstår mellan Hertzöga och Åmotfors.

2006-02-26 Seriematch
Arvika IBF - Åmotfors IF   11 - 3   (4-1, 7-2)
Mål: Carl Lindblom 2+1, Pontus Westberg 2, Mattias Einer 2, Martin Johansson 2+1, Fredrik Skogsberg 1+2, Sebastian Elgbratt 1+1 och André Sundin 1+1
Ass:

Arvika började med en trevande inledning. Mattias Einer dribblade förbi någon försvarare och sköt in 1-0 i början av första perioden. Strax därefter så fick en Åmotforsspelare knuffar i ryggen av Arvikaförsvarare och fick ett frislag strax framför målet men de missade. Backparet André Sundin och Martin Österberg spelade mycket bra och hade fint passningsspel som ledde fram till att André S passade fram Mattias Einer till 2-0. Åmotfors reducerade till 2-1 ganska lättvindigt eftersom Arvika tappade försvarsspelet helt. Fredrik Skogsberg sköt in 3-1 ganska långt utifrån. Fredrik S spelade senare fram Pontus Westberg som sköt in 4-1 som blev periodresultatet. Åmotfors hade i första perioden ett flertal chanser med 2 mot 0 men Sebastian Stjernfeldt storspelade i målet.

Åmotfors började målskyttet i andra perioden efter tryck mot Arvikamålet, 4-2, när inte Arvika lyckades få bort bollen. Martin Johansson sköt in 5-2. Sebastian Elgbratt gjorde 6-2, assisterad av Karl Lindblom. Åmotfors fick sedan en straff efter hårt försvarsspel som Sebastian S i målet räddade. Karl Lindblom gjorde 7-2. Åmotfors reducerade till 7-3 då Arvika hade rörigt försvar. Martin Johansson frispelade André Sundin genom ett diagonalpass och André sköt in 8-3. Martin Johansson lyckades peta in bollen till 9-3 när det var grötigt framför Åmotfors mål. Sebastian Elgbratt spelade fram Karl Lindblom genom ett diagonalpass och Karl gör sitt andra mål för dagen, 10-3. Pontus Westberg fastställer resultatet till 11-3, assisterad av Fredrik Skogsberg.

2006-02-19 Seriematch
Sunne IBK - Arvika IBF   8 - 10   (2-4, 6-6)
Mål: Pontus Westberg 2+1, Linus Sandberg 2, Mattias Einer 1+2, Robin Larsson 1+1, Fredrik Skogsberg 1, Johan Engstig 1, Martin Österberg 1 och Johan Rhöse 1.
Ass: Jesper Hildingsson 1

Arvika började matchen bra och tog ledningen tidigt genom ett backskott av Fredrik Skogsberg, 0-1, assisterad av Pontus Westberg. Arvika fick sedan straff efter att det varit spelare i målgården. Mattias Einer tog straffen men sköt utanför. Mattias Einer sköt därefter in 0-2. Sunne gjorde sedan två snabba mål och kvitterade till 2-2. Strax därefter fick Sunne lägga en straff efter slag av Robin Larsson. Sunne gjorde mål men det blev bortdömt för att Sunnespelaren gjorde en dragning bakåt. Robin L blev utvisad 2 minuter. Mattias Einer spelade fram Pontus W som sköt in 2-4 i numerärt underläge.

Sunne började andra perioden med att skjuta i ribban. Efter mycket fint spel passade Jesper Hildingsson fram Johan Engstig som gjorde 2-5. Pontus W sköt in 2-6, assisterad av Robin L. Sunne fick några chanser mot Arvikas mål och gjorde 3-6 på en retur. Mattias E passade in framför målet till Linus Sandberg som enkelt petade in 3-7. Martin Österberg slog in ett kanonskott på ett frislag, 3-8. I detta skede av matchen verkade det som Arvika hade en säker seger, men Sunne kom tillbaka. Inom loppet av en minut gjorde de 3 mål och reducerade till 6-8. Johan E sköt ett skott i ribban. Johan Rhöse sköt ifrån kanten och bollen studsade in i mål, 6-9. Sunne gjorde 7-9 då inte Arvika lyckades få bort bollen framför målet. Linus Sandberg gjorde 7-10. Sunne kom fria och sköt in 8-10. Båda lagen hade spelet tidvis i matchen och det blev spännande i slutet av andra perioden.

2006-02-11 Seriematch
Arvika IBF - Grums IBK   4 - 5   (7-0, 8-2)
Mål:
Pontus Westberg 1+1, Linus Sandberg 1+1, Fredrik Skogsberg 1 och Martin Johansson 1
Ass: Jesper Hildingsson 1, Mattias Einer 1

En jämn match men med mycket hårt spel. Arvika förlorade den mycket på grund av markeringsmissar i försvaret och för att det var för många individuella försök till att göra mål.

Grums hade tryck mot Arvikas mål och gjorde 0-1. Fredrik Skogsberg kvitterade till 1-1 assisterad av Jesper Hildingsson. I slutet av perioden gjorde Grums 1-2 genom ett kanonskott från vänsterkanten rakt upp i nättaket.

Grums kom återigen fria mot Tobias Ingman i mål och gjorde 1-3. Mattias Einer passade fram Martin Johansson som dribblade igenom Grumsförsvaret och sköt in 2-3. Strax därefter kom Grums igenom igen och gjorde 2-4. Frislag av Pontus Westberg fram till Linus Sandberg som sköt in 3-4. Linus passade sedan Pontus W som i en svår vinkel från högerkanten sköt in 4-4. Ytterligare tabbar i försvaret gjorde att Grums avgjorde matchen till 4-5. Båda lagen hade en del målchanser ytterligare. Tobias I i målet gjorde en bra match.

2006-01-28 Lilla-VM P12
Arvika IBF 94/95 – Skoghalls IBK 93   1 - 6
(1-2, 0-4)
Mål: Martin Johansson 1
Ass: Emil Sjöberg 1

Avfärd till Årjäng för spel i Lilla VM för pojkar 93. Vi hade verkligen ingen tur i lottningen, för vi ställdes mot i första matchen Skoghall som anses som Värmlands bästa 93-lag. Vårt lag idag bestod av 9 st  födda år 1995 och 5 st 1994.

Vi pratade noga igenom innan matchen att vi skulle inte hänga läpp om det skulle rassla in några bollar direkt utan vårt mål var att alla skulle kämpa på ända fram till slutsignalen och framför allt skulle vi ha riktigt roligt, för vi mötte ju ett kanonlag.  Matchen började lite avvaktande och Skoghall tryckte på med en del vassa anfall men i vårt mål stod ju väggen Ingman. Han var inte bra, han var sagolikt bra. Snabba förflyttningar, reflexräddningar, bra utkast, och framförallt behöll Tobias kyligheten.

Skoghall tryckte in 1-0 men vi hängde med fantastiskt bra. Vi lyckades dra ned deras tempo och samtliga spelare var taggade till tusen. Våra backar och centrar höll positionerna bra och Skoghall blev mer och mer skärrade. 2-0 kom till lite snöpligt genom ett lite konstigt domslut. Vårt anfall skakade om Skoghall ett i ett och vi skapade chanser genom hård forechecking mot deras backar och i slutet av halvleken fick vi frislag och Emil sköt ett bra skott som målvakten räddade men på returen höll sig Martin Johansson framme och smällde in returen. Vi hade gjort mål på skoghall. Ställningen 1-2 höll sig perioden ut och nu såg vi hur Skoghall började bli mer och mer frustrerande.

De gick nu ner på 2 femmor och vi följde efter men strax efteråt åkte vi på 2 utvisningar . Vi orkade inte trots heroiskt kämpade stå emot utan 1-3 och 1-4 kom i dessa numerära underlägen. Resten av matchen var jämn, noterbart är att vi hade 3 stolpträffar och inte riktigt den rätta turen som krävs för att riktigt skaka om ett storlag som Skoghall . Samtliga grabbar får med beröm godkänt. En smått fantastiskt insats av ett så ungt lag och vi fick många lovord av publiken.

Till Matchens Lirare utsågs Tobias Ingman

Hertzöga BK 93 – Arvika IBF 94/95   3 - 4  (1-3, 2-1)
Mål:
Emil Sjöberg 1+1, Joel Seth 1, Jimmy Olsson 1 och Martin Österberg 1
Ass: Viktor Lang 1

I den andra matchen ställdes vi mot Hertzöga . Vi  kände att om vi kämpade lika bra som i Skoghallsmatchen så hade vi en liten chans att ta dem.

Vi inledde strålande och pressade tillbaka Hertzöga så att de kom knappt över halva plan. Backarna följde med i anfallen mycket bra och våra forwards pressade på högt upp i banan. Resultatet kom efter 2 min när Emil Sjöberg smällde in 1-0 i nättaket. 2-0 kom via Jimmys känsliga handleder ca 2 min efter. Vi fortsatte att spela mycket bra och speciellt våra backar Jimmy, Joel, Marcus, Robin gjorde ett hästjobb. Hertzögas forwards hade inte en chans. Våra forwards , oj oj oj vilka grabbar. Mattias Einer sprang ifrån Hertzögas backar och skapade många fina lägen. Emil och Victor och den eminente centern Martin Johansson virvlade omkring i Hertzögas zon så det stod härliga till. I vår press kom Hertzöga i några strökontringar men vår duktige Målis Tobias Ingman stod i vägen och agerade som en vägg. I slutet av perioden så fick Hertzöga in en boll lite turligt, men grabbarna replikerade omedelbart via ett skott från Martin Österberg.

I andra perioden så spelade vi faktiskt ännu bättre, och de grabbar som imponerade mest i denna match var våra centrar, Victor Lang, Martin Johansson, Mattias Einer. De jobbade oerhört bra och skapade lägen för våra forwards och hjälpte våra backar. Spiken i kistan kom när Joel Seth pangade in 4-1 från halva planen och trots att Hertzöga reducerade två gånger så var de inte i närheten att skaka oss. Hela laget skall ha med beröm godkänt. Jag är mycket imponerad av grabbarna som kom från vårt 95-lag. Även våra 94-or höjde sig ett snäpp och gjorde en formidabel insats.

Till Matchens Lirare utsågs Emil Sjöberg

2006-01-22 Seriematch
Arvika IBF - Hertzöga BK 2   15 - 2   (7-0, 8-2)
Mål:
Martin Österberg 4+2, Johan Engstig 3, Fredrik Skogsberg 2+3, Johan Rhöse 2, Martin Johansson 1+1, Robin Larsson 1, André Sundin 1 och Sebastian Elgbratt 1.

En vilsen inledning med ändrade positioner (backar spelade forwards och vice versa). Tack vare Sebastian Stjernfeldt som storspelade i målet idag kunde Arvika hålla tätt i början av första perioden då Hertzöga hade flera chanser.

Efter ett tag kom i alla fall killarna igång lite bättre. 1-0 Fredrik Skogsberg, 2-0 Johan Rhöse fint framspelad av Martin Österberg, 3-0 Martin Ö, 4-0 Johan Engstig assisterad av Martin Ö, 5-0 och 6-0 Martin Ö, Fredrik S sköt in 7-0 innan periodpaus.

I andra perioden gjorde Robin Larsson 8-0, 9-0 Martin Ö assisterad av Fredrik S, 10-0 Johan Engstig framspelad av Fredrik S, 11-0 André Sundin, 12-0 Sebastian Elgbratt, 13-0 Johan Engstig återigen framspelad av Fredrik S. Hertzöga gjorde sedan två snabba mål efter försvarsmissar, 13-1 och 13-2. Martin Johansson sköt in 14-2 och passade sedan fram Johan Rhöse som petade in 15-2.

Nästa match är mot Grums hemma den 11 februari. En tidig seriefinal då båda har lika många poäng och samma målskillnad.

2005-12-18 Seriematch
Nordmarkens IBF - Arvika IBF   5 - 7   (2-5, 3-2)
Mål:
Martin Johansson 2, Pontus Westberg 1+1, Martin Österberg 1+1, Fredrik Skogsberg 1, Oskar Malmbom 1 och Johan Engstig 1+1.
Ass: Sebastian Elgbratt 1

Ett toppmöte i serien mellan Nordmarken och Arvika då båda lagen har förlorat varsin match tidigare i serien. Nordmarken som i år slagit ihop Årjäng och Töcksfors till ett lag och som vi trodde skulle bli svåra.

Vi började bra med 0-1 genom Martin Johansson fint framspelad av Sebastian Elgbratt. Nordmarken kvitterade efter ett frislag som studsade in i mål. Pontus Westberg kom fri och sköt in 1-2. Martin Österberg sköt in 1-3 och strax därefter spelade Martin Ö fram Oscar Malmbom till 1-4. Fredrik Skogsberg ökade på ledningen till 1-5 och Nordmarken reducerade till 2-5 innan periodvilan.

I andra perioden kom Nordmarken igång riktigt bra. De reducerade till både 3-5 och 4-5 ganska snabbt. Johan Engstig passade fram Martin Johansson som gjorde 4-6 och Johan E gjorde 4-7 framspelad av Pontus Westberg. Årjäng fastställde resultatet till 5-7.

En riktigt bra match spelmässigt. Många bra byten av Arvikakillarna. Härligt jobbat killar!

2005-12-10 Seriematch
Åmotfors IF - Arvika IBF   9 - 15   (5-8, 4-7)
Mål: Pontus Westberg 3+1, Robin Kandergård 3, Robin Larsson 2+1, Fredrik Skogsberg 2+1, Oskar Malmbom 2, Mattias Einer 1+3, Johan Rhöse 1+1 och Martin Johansson 1.
Ass: Sebastian Stjernfeldt 2

Åmotfors började starkt första 6 minuterna. De tog ledningen med 1-0 på straff och strax därefter 2-0 efter ett friläge. Johan Rhöse reducerade till 2-1. Åmotfors fick till ett kanonskott på ett frislag, 3-1 och sedan 4-1 efter en försvarsmiss. Robin Kandergård stänkte in 4-2. Fredrik Skogsberg blev fint framspelad av Robin Larsson (4-3) och sedan gjorde Fredrik ytterligare ett mål till, 4-4. Nu kom Arvikakillarna igång ordentligt, Oskar Malmbom, 4-5, Robin Kandergård 4-6, Pontus Westberg, 4-7 och Oskar M 4-8. I slutet av perioden kom Åmotfors 3 mot 1 och kunde göra 5-8 som blev resultatet i första perioden.

I andra perioden studsade bollen in i målet efter skott av Martin Johansson, 5-9. Åmotfors gjorde ett mål till på ett frislag. Mattias Einer sköt in 6-10 och Pontus Westberg 6-11. Åmotfors reducerade till 7-11. Robin Kandergård utökade till 7-12. Robin Larsson gjorde 7-13 och 7-14. Åmotfors reducerade till 8-14 och 9-14. Pontus Westberg fastställde resultatet till 9-15.

Arvika hade högt tryck framåt i första perioden och glömde försvarsspelet så Åmotfors hade några bra lägen framåt. När Arvika gjorde 5-7 så blev det bättre bakåt också. Andra perioden hade vi några byten som var jättebra.

Anders och Melvin hade ändrat om i positionerna för killarna denna match. Några fick spela backar i stället för forwards och centrar och några av backarna fick vara forwards.

Carl Johansson fick en rejäl smäll på låret i första perioden och kunde tyvärr inte fortsätta att spela utan ett par av backarna fick dubblera.

Alla killarna spelade bra men extra beröm till Robin Larsson och Pontus Westberg. Robin Larsson gör en kanonmatch idag och var väldigt pigg och alert framåt (spelar sin första säsong). Bra jobbat Robin! Pontus Westberg som idag spelade back men visade att även backarna kan vara med framåt och göra mål och ändå vara med och jobba tillbaka.

2005-11-27 Seriematch
Arvika IBF - Sunne IBK   7 - 2   (3-0, 4-2)
Mål: Pontus Westberg 3+1, Mattias Einer 2+1, Martin Österberg 1 och Oskar Malmbom 1

Ass: Fredrik Skogsberg 2

Första hemmamatchen och en rättvis seger med 7-2 för P10.

Martin Österberg sköt mot målet och bollen studsade till slut in i mål efter drygt 5 minuters spel. Mattias Einer slog in bollen framför mål och Pontus Westberg kunde enkelt styra in den till 2-0. Sunne fick tryck mot Arvikas mål och mv Robin Kandergård gjorde ett par kanonräddningar. Oskar Malmbom sköt in 3-0 efter drygt 13 minuter i första halvlek. Sunne hade ett stolpskott i slutet av halvleken.

Efter 1.37 i andra halvlek sköt Mattias Einer in 4-0 assisterad av Fredrik Skogsberg. Sunne reducerade efter knappt 8 minuter till 4-1 och en stund efter till 4-2 efter ett friläge. 5-2 gjorde Mattias Einer assisterad av Pontus Westberg. Pontus gjorde sedan 6-2 och 7-2 (assist Fredrik Skogsberg) i sista bytet.

Killarna gjorde en bra match och tog ansvar. De jobbade bra i både anfall och försvar.

2005-11-19 Seriematch
Grums IBK - Arvika IBF   10 - 6   (4-5, 6-1)
Mål: Martin Johansson 2, Martin Österberg 2, Simon Olsson 1+1 och Simon Torevik 1
Ass: Carl Johansson 2

Dags för andra bortamatchen i rad, nu mot Grums. Arvika började bra med mål i första minuten genom Martin Johansson efter fint framspel av Carl Johansson. Första perioden följdes lagen åt i målprotokollet och Arvika kunde gå till halvtidsvila med en knapp ledning (4-5).

I andra perioden gjorde Grums 3 mål innan Martin Österberg reducerade till 7-6. Grums gjorde återigen 3 mål och vann matchen med 10-6.

Arvika kämpade bra men fick inte igång sitt fina passningsspel som de brukar ha. Grums var mer på hugget och var först på många bollar.

Nu får killarna ladda om till första hemmamatchen som är mot Sunne den 27/11.

2005-10-30 Seriematch
Hertzöga BK2 - Arvika IBF   1 - 18    (0-6, 1-12)

Mål:
Pontus Westberg 9, Martin Johansson 5, Martin Österberg 2+4, Karl Lindblom 1+1 och Mattias Einer 1.
Ass: Viktor Lang 4, Oskar Malmbom 2 och Carl Johansson 1.

Så var det äntligen dags för seriepremiären även för Arvika P95. Tyvärr var det väl ingen värdemätare eftersom Hertzöga ställde upp med ett 96-lag men Arvika utnyttjade de flesta målchanserna som resultatet visar. Det syntes ändå att de nu fått träna på stor plan och kunde utnyttja ytorna bättre och hålla sina positioner. Killarna hade mycket bra passningsspel främst kedjan med Viktor Lang, Martin
Österberg och Pontus Westberg med bra stöd bakifrån av Caj Lokkin och Fredrik Skogsberg.

Samtliga femmor gjorde bra ifrån sig och ska ha beröm. Robin Kandergård i målet gjorde återigen en bra insats och tog hand om de målchanser som Hertzöga hade.

2005-10-10 Träningsmatch
Arvika IBF P95 - Arvika IBF P94   10-16

Mål P95: Martin Österberg 3, Pontus Westberg 2, Robin Larsson 2, Martin Johansson 1, Linus Sandberg 1 och Carl Lindblom 1.
Ass:

95-pojkarna höll emot bra i inledningen av matchen. De spelade mycket bra stundvis och det blev en riktig genomkörare för killarna. Det märktes att de vuxit till sig sen sist för de backade inte undan på samma sätt som de gjort förut utan de kämpade jättebra.

Robin Kandergård i målet gjorde en bra insats. P94 hade många frilägen emot honom där han i stort sett var chanslös. Han gjorde dock många fina räddningar.

Femman med Martin Johansson, Carl Lindblom, Johan Rhöse, Pontus Westberg och Martin Österberg var på riktigt målhumör och gjorde totalt 7 mål.

1-2 Martin Johansson, 2-2 Linus Sandberg, 3-7 Carl Lindblom, 4-9 Pontus Westberg, 5-11 Robin Larsson, 6-11 Martin Österberg, 7-12 Robin Larsson, 8-14 Pontus Westberg, 9-14 Martin Österberg, 10-14 Martin Österberg.
P94 avslutade med att göra två mål och fastställde resultatet till 10-16